top of page
Harvest

Ima és böjt Európáért

EUROPE SHALL BE SAVED

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon sok kincset találhatsz: rövid írásokat arról, hogy hogyan imádkozz Európáért, miért és hogyan böjtölj, mit jelent ünnepelni és hogyan győzd le félelmeidet, ha az Örömhír terjesztésére kaptál elhívást! 
A sok gyakorlati tanács mellett tanúságtételeket is olvashatsz gyógyulás
okról és megtérésekről.
Ezeket az írásokat az "
Europe Shall Be Saved" kezdeményezés hírleveleiből fordítottuk.
Jó böngészést kívánunk!

Anchor 1

ISTEN MUNKÁJA A VILÁGBAN...

MA KÜLÖNÖSEN ÉREZHETJÜK, HOGY EURÓPA KERESZTÉNY IDENTITÁSA NAGY KIHÍVÁSOK ELŐTT ÁLL. HOGY NE VESSZEN EL EZ A CSODÁLATOS ÉRTÉK, ÉS HOGY AZ EMBEREK ÚJRA VISSZATALÁLJANAK AZ ÉLETET ADÓ ISTENRE, SZÜKSÉGES, HOGY ÖSSZEFOGJUNK EURÓPÁÉRT OLYAN TESTVÉREKKEL ÉS SZOLGÁLATOKKAL, AKIK SZÍVÜKÖN VISELIK KONTINENSÜNK SORSÁT.

MINDENHOL TETTEN ÉRHETŐ, AMIT AZ ÚR VELÜNK EGYÜTT SZERETNE MEGVALÓSÍTANI. ISTEN EURÓPA SZERTE IS  EGYRE NAGYOBB BETEKINTÉST AD EBBE A FOLYAMATBA, HOGY MÉG NAGYOBB PERSPEKTÍVÁBÓL TEKINTHESSÜNK RÁ AZ Ő ÁLMAIRA.

MI IS ITT PÉCSEN, SZÁMOS JELÉT TAPASZTALJUK ENNEK A CSODÁLATOS  TERVNEK.

AZ ALÁBBI HÍREKKEL, BUZDÍTÁSOKKAL, TANÚSÁGTÉTELEKKEL SZERETNÉNK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI SZÁMDORA IS, HOGY LÁTHASD, MILYEN FOLYAMATOK ZAJLANAK EURÓPA MEGMENTÉSÉÉRT A SZELLEMI SÍKON.

JÖJJ, ÉS CSATLAKOZZ TE IS EHHEZ A KÜLDETÉSHEZ!

Keresztény Szolgálatvezetők Európacsúcsa
2016, Svájc

A ma is zajló szellemi harc egyik fontos, látható állomása Svájcban volt, 2016-ban. Ahhoz, hogy megértsük, mi az Európáért ma is zajló ima és böjt hajtóereje, meg kell, hogy értsük ennek a stratégiailag rendkívül fontos találkozónak az üzenetét.​

A találkozó résztvevői: keresztény szolgálatvezetők, akik vagy európaiak, vagy ide hívta őket szolgálni az Úr. Összegyűltek, hogy együtt imádkozva keressék a Kontinens ébredésének útját. Ők ma Európa legnagyobb evangéliumi (pünkösdi jellegű) gyülekezeteinek vezetői. Néhányan közülük:

Többen a Bethel Gyülekezetből (ami egy óriásgyülekezet Kaliforniában), Paul Manwaring és Ben Fitzgerald, az Awakening Europe vezetője. Heidi Baker Mozambikból (több ezer gyülekezet alapítója, sok vak és süket gyógyul meg a szolgálatában). Daniel Kolenda (Reinhard Bonnke utóda, az ő szolgálatuk már 75 millió megtérést hozott Afrikában), és több szolgálatvezető, körülbelül 30-an.

Johannes Hartl (az Augsburgi Imádság Háza vezetője) szerint, ha van valaki, aki képes az ébredés „kirobbantására” Európában, akkor ők olyanok.

A VÍZIÓ, amit a svájci találkozón kaptak:

(Forrás: www.balazsincense.wordpress.com)

 

Az első pont: hogy a következő 10 évben 100 millióan térnek meg Európában.

Ez olyan látás, amiben együtt részesültek, és ahogy ők fogalmaztak: „hitük van rá”. Az utóbbi időben nagyon sok helyről az a prófécia érkezik, hogy itt van Európa ideje, Isten most nagy dolgo(ka)t visz véghez itt nálunk. Sok nagy léptékű szolgáló fordul a Kontinens felé, akár figyelemmel és imával, akár konkrét szolgálattal. Többen ide is költöznek.

A bevándorlási hullám és az elmuszlimosodás fenyegetése olyan dolgok, amiket az Úr tudatosan enged meg, mert használni szeretné a kialakult helyzetet és magukat a muzulmánokat is a Kontinens felébresztésében. A közel-keleti válságövezetben rengetegen térnek meg Jézushoz a muzulmánok közül, (százezres-milliós nagyságrend) és sokan vannak, akik készek Európában evangelizálni az itteni bevándorló tömeget. Egy egyiptomi üzletember például megvett egy komplett kolostort München mellett, hogy legyen hol kiképezni ezeket a testvéreket.

A muzulmán emberekből az emberfélelem szinte teljesen hiányzik, viszont az istenfélelem nagyon erős (a muzulmán hit nagyrészt erről szól). Ha ők megtérnek, a saját életük, mint önálló entitás nem igazán létezik számukra, mert alárendelik magukat Jézusnak, mint korábban a családnak, törzsnek és Allahnak. Ha ők ezzel a mentalitással evangelizálnak, új dimenziók nyílnak meg.

 

Másodszor: A svájci találkozón jelenlévők egységesen meg vannak győződve, hogy az európai ébredés a Katolikus Egyházzal együtt fog zajlani, nem pedig ellene. Volt több prófécia a bronz kapuk kinyílásáról (Iz/Ézs 45,2) ami nem csak szimbolikus, mert a Vatikán egyik főbejáratát is így hívják. Évente körülbelül 1000 templomot bontanak le vagy építenek át valami mássá (például mecsetté), logikus lesz, hogy ezeket mégis tartsa meg a katolikus vagy más történelmi egyház, mert szükség lesz rájuk, ha ilyen sokan térnek meg. Volt ilyen kép is, hogy a székesegyházak megtelnek dicsőítő fiatalokkal. Isten egy új reformációt készít nekünk, ami összehozza a felekezeteket. Mintha azt mondaná az első reformációról, hogy: hát megpróbáltátok gyermekeim, próbálkozásnak jó volt, de most én jövök. Csak figyeljetek!

 

Harmadszor: Abba kell hagynunk a saját kis királyságaink építgetését és össze kell fognunk az egy célért, megtalálva a saját szolgálatunkat a nagy egészben. Itt az ideje a saját EGOnk és a saját LOGOnk letevésének. Nem kell attól sem félnünk, hogy ha nem védem a saját kis művemet, akkor lesüllyed, mert ha a víztükör emelkedik, minden hajó emelkedik vele! Amikor az a gondolat előkerült, hogy ez a nagy megtérési hullám nálunk Európában emberileg elképzelhetetlen, hiszen sokkal nehezebb a szellemi terep, mint például Afrikában, Daniel Kolenda azt válaszolta, hogy szerinte a legfőbb akadály az európai lelki vezetők hitetlensége. Egyébként a 100 millió megtéréshez a jelenlegi gyülekezeteknek elég évi 7%-ot növekedniük. Nyilván nem tartunk itt (a történelmi felekezetek csökkennek, de az evangéliumiak is csak körülbelül  2%-kal növekszenek), de nem is irreális a szám.

 

Negyedszer: Az egész folyamat a társadalom gyökeres átalakulásával fog járni.

Ellenállás is lesz, de nagyon dicsőséges lesz mindez. Az imádság házainak pedig nagyon nagy szerep jut mindebben.

Wooden Frame Window

A 2017-es események

Mi történt azután, hogy a vezetők megkapták Istentől az Európára vonatkozó VÍZIÓT?

Az európai szolgálatvezetők „ráálltak” erre a látásra, amit Isten adott, és „kinyújtották a kezüket” felé.

Létrehozták az „Europe Shall Be Saved” csapatot, amihez bárki csatlakozhatott az interneten keresztül, aki be akart kapcsolódni az Európáért való imába és böjtbe.

40 napos böjtöt hirdettek a Kontinensünkért, minden nap 1-1 országért szólt az ima.

2018
A folytatás

Johannes Hartl levele 2018 elején:

Kedves Barátaim!

Európa megmenekül!

 

Örömmel és hálával tekintünk vissza arra az időre, amikor a múlt évben együtt imádkoztunk és böjtöltünk Európáért. Körülbelül tízezren csatlakoztak hozzánk – le voltunk nyűgözve.

Ebben az évben 40 napon át tart majd az ima és a megvallás Európa fölött. Ezt a 40 napot, 10 napos böjttel kezdjük el. Úgy döntöttünk, hogy ebben az évben rövidebb ideig tart majd a böjt, mert tavaly sokan nem tudtak 40 napon át végig böjtöt tartani, és ezáltal az a közös idő ’szétszakadozott’.

 

Bátorítunk mindenkit, akinek fizikailag ez lehetséges, hogy vízzel, vagy vízzel és gyümölcslével böjtöljön. Természetesen a böjt másféle formáit is üdvözöljük (például a Dániel böjtöt), de fontos, hogy olyan formát válasszunk, ami a lehetőségeinknek a legmegfelelőbb.

 

Benne vagytok?

Kérlek, lépjetek kapcsolatba velünk, és rendszeresen további információkat és buzdítást kaphattok! 

 

Örülök, hogy újra velünk vagytok! 10 nap böjt és összesen 40 nap imádság és megvallás!

Az ESBS vezetői nevében:

Dr. Johannes Hartl

Rustic Loaf and Breadboard

Európa megmenekül
Az "Aratási ciklus" 4 szakasza

A „Europe Shall be Saved” mozgalmon belül elindult egy új stratégia, amit „Aratási Ciklusnak” neveztek el. Ez egy egész éven át tartó gyakorlati és erőteljes lelki program, amihez bárhol és bármikor csatlakozhatsz.

A program során megerősítést kapsz hitedben és képessé válsz arra, hogy meghalld az Úr hívását az életedben és meglásd, hogyan formálja át sokak életét Jézus evangéliuma. Az „Aratási Ciklus” 4 speciális időszakra, szakaszra oszlik, egy-egy szakasz 40 napig tart.

Az imádság egy teljesen új szintjére fogunk belépni, hogy aratás legyen Európában.

 

LÁSSUK MIBŐL IS ÁLL AZ „ARATÁSI CIKLUS” 4 SZAKASZA

 

ELSŐ SZAKASZ 

„Imádság és megvallás” - márciusban kezdődik

Keresztények bevezetése az imádság, a böjt és a közbenjáró életmódba, hogy lehessen aratás.

 

MÁSODIK SZAKASZ

„Felvértezés és kiküldetés”–májusban kezdődik
Keresztények felkészítése és motiválása egy evangéliumi életmód kialakítására.

 

HARMADIK SZAKASZ

„Tanítványság és plántálás”– szeptemberben kezdődik

A keresztényeknak meg kell tanuni, hogy hogyan tanítványozzanak: hogyan hívjanal el új hívőket arra, hogy ők is tanítsanak és gyülekezeteket alapítsanak.

 

NEGYEDIK SZAKASZ

„Ünneplés és Dicsőítés”– decemberben kezdődik
Keresztények bevezetése a hálával és a dicsérettel teli életmódba.

Legyél ennek te is részese; hirdesd az Evangéliumot, és összpontosíts arra, hogy meglásd Isten királyságának növekedését sok más keresztény testvérrel együtt Európa szerte! Az „Aratási Ciklus” – hoz csatlakozhatsz amikor csak akarsz, a barátaiddal, családoddal, gyülekezeteddel, közösségeddel együtt is, vagy bármilyen más mozgalom részeként.

 

Ez az esztendő nagyon izgalmas lesz! Szóval ne hagyd ki!

Várjuk jelentkezésed! Csatlakozz hozzánk!

 

Szeretettel az ESBS csapata

ESBS (Europe Shall Be Saved= „Európa Megmenekül”)

Miért böjtölünk?

A böjt nem egy gigantikus szkanderezés Istennel! Ennél sokkal több. A Biblia világosan fogalmaz: „Isten ereje a gyöngeségben nyilvánul meg.” (2Kor 12,9) A böjt arról szól, hogy a gyengeségünkbe bejön a mi erős Istenünk, ezáltal megvalósít olyan dolgokat, amiket mi saját erőnkből nem lennénk képesek megtenni.

Böjt közben újra megtanulunk Isten ígéreteire támaszkodni, tudván, hogy csak Ő teljesítheti azokat. Dániel olyan közbenjáró volt, aki élete nagy részét a babiloni fogságban töltötte. Könyvének 9. fejezetében már  idős ember volt, aki naponta háromszor imádkozott, gyakran böjtölt, és igaz embernek tartották. Különböző királyok és birodalmaik politikai tanácsadójaként dolgozott.

Jeremiás próféta írásainak olvasásakor Dániel felismerte, mit ígért Isten a népének: hogy 70 év fogság után visszavezeti őket Izraelbe. (Ld.: Dán 9,2; Jer 29,20)

 

Mit csinált ez az igaz ember?

Megpróbálta kihasználni a politikai kapcsolatait, hogy a világi bíróságokon való befolyását használja? Nem! Inkább imádkozott és böjtölt. Bízott benne, hogy Isten teljesíteni fogja ígéreteit. Gyengévé lett, hogy számára Isten erővel jöhessen. Ezzel semmiképp sem azt mondjuk, hogy ne legyünk aktívak társadalmi kérdésekben, és ne gyakoroljunk pozitív hatást! Vannak csodálatos bibliai példaképek, mint Eszter, Nehemiás és mások. De mind az imádságot állították az első helyre.

Dániel elolvasta Isten ígéreteit, és ezekért közbenjárt, hogy megvalósuljanak. Nem vonult vissza passzívan azzal a hozzáállással, hogy minden úgyis meg fog történni. Nem! Istennek ez az embere elmerült Isten Igéjében és imádkozott, addig, amíg az ígéret valósággá nem vált. És végül Izrael megszabadult a fogságból és hazájába költözött.

Hasonló helyzetben vagyunk Európában. Az Úr különböző vezetők, pásztorok és próféták által szólt, hogy nagy betakarítás idejében vagyunk. Nem vonulhatunk mégsem vissza, azt gondolva, hogy mindez majd úgyis megtörténik. Meghívást kaptunk arra, hogy meghalljuk Isten szívverését, és megkérjük Őt, hogy tegye meg, amit megígért.

Olyan időket élünk, amikor nem Isten ellen kell harcolnunk, hanem az Ő szíve szerint kell imádkoznunk, és ha így teszünk, Ő válaszolni fog!

„Az a bizalom, amellyel iránta vagyunk, azt jelenti, hogy bármit kérünk is akarata szerint, meghallgatja. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat bennünket, tudjuk azt is, hogy amit kértünk, azt már meg is kaptuk.” (1Jn 5,14-15)

 

Úttörő időket élünk. Az Úr hív, és a Menyasszonya válaszol.

Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog tenni Isten ezen a böjti időn keresztül!

Jakob Pilz

miért böjtölünk?

Gyakorlati tanácsok és tippek a böjthöz

Miután világossá vált, hogy miért böjtölünk, vagyis, hogy lássuk megvalósulni Isten ígéreteit, amit Kontinensünknek tett, ma a böjt praktikus oldala felé szeretnénk fordítani a figyelmünket, hogy ennek segítségével meg is tudjuk valósítani, amire elhívást érzünk. Egyrészt a böjtnek ez az oldala végtelenül egyszerű: csak hagyd abba az evést! Ennyi. Mindenki képes erre, függetlenül státusztól és jövedelemtől. Másrészről viszont ezt könnyebb mondani, mint megtenni.

Na de, haladjunk lépésről lépésre! Ha normál esetben te erős kávét szoktál inni, és ebben a böjti időben az egész kávéról le fogsz mondani, akkor lehetséges, hogy mellékhatásként fejfájásod lesz. Könnyebbé teszi a dolgot, ha egy vagy két nappal korábban már nem iszol több kávét, így a fejfájás a böjt kezdetére már elmúlik.

 

Valószínűleg azt is tapasztalod majd, hogy gyengének, esetleg akár kicsit lázasnak is érezheted magad. Ez teljesen normális és jó dolog, mert a tested méregtelenít, megszabadul azoktól az anyagoktól, amelyek a szervezetedben felhalmozódtak.

Ha első alkalommal böjtölsz, célszerű ezt fokozatosan tenni! Próbálj meg már két nappal korábban tudatosabban táplálkozni, kevesebb ételt magadhoz venni, több zöldséget enni és a cukrot a minimálisra csökkenteni! Ez segíteni fog neked, hogy az első napon könnyebben tudj átmenni, és a tested jobban fel tudjon a böjtre készülni.

 

Idővel meg fogod tapasztalni, hogy fizikailag gyengébbnek érzed magad, ezért kevésbé tudsz aktív lenni. A böjt alatt az életed sebességét vissza kell kapcsolni, és tudatosabban több időt kell tölteni közösen az Úrral. Nagy célra törekszünk: Európa megmentése, de ezzel egyidejűleg a böjt alatt van egy személyes célod is: hogy bensőségesebb kapcsolatba kerülj Jézussal. A testi gyengeség állandó emlékeztetőt jelenthet, hogy Jézushoz fordulj. Amikor az éhség jön, mondj egy rövid imát! Fordítsd a szívedet és egész figyelmedet Ahhoz, aki szenvedélyesen szeret téged!

 

Ne aggódj, ha a következő tíz böjti napban nem érzed olyan intenzíven Isten közelségét! Gyakran megtapasztaltam, hogy az áttörés csak később jön, a különleges önátadás után. A bibliai Dániel barátunk imádságai az első napon meghallgatásra találtak, de az Istennel való találkozás csak néhány héttel később történt meg.

 

Az idő másképpen telik. Te talán intenzívebb és csodálatosabb időszakot tapasztalsz meg az Úrral, mint eddig bármikor, de az is lehet, hogy az egész tíz nap alatt nagyon szerencsétlennek érzed majd magad. Ne felejtsd el, hogy az Urat a te böjthöz való készséged teljesen kielégíti! Még akkor is, ha ez az idő fizikailag és érzelmileg is kihívás számodra, Ő nagy dolgokat tesz benned és általad! Gyakran egészen észrevétlenül is.

 

Jakob Pilz

gyakorlati tanácsok a böjthöz

Miért imádkozunk?

Sok ok van, amiért imádkozunk. Imádkozunk azért, hogy Isten országát építsük, hogy gyógyulást és áttörést tapasztaljunk meg, és még sok másért. Ma szeretném, ha figyelmünket egy olyan dologra összpontosítanánk, amit nem feltétlenül szoktunk az imádsággal társítani: ez pedig az öröm! „Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen.” (jn 16,24)

 

Jézus arról beszél, hogy az imádság nem csak arról szól, hogy beszélgetünk Vele, bár Ő ezt nagyon szívesen teszi. Jézus folyamatosan beszélgetni szeretne velünk, de van itt még valami más is, ami az Ő szívében van: Jézus azt szeretné, ha mi megtapasztalnánk, hogy Ő válaszolni fog imáinkra azért, hogy az örömünk teljes legyen. Vágyakozik arra, hogy örvendező szívvel imádkozzunk és böjtöljünk, mert ez dicsőíti meg Őt. „Amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban.” (Jn 14,13)

 

Ezt szem előtt tartva, szeretném, ha megtapasztalnád az örömöt, ami a meghallgatott imából jön! Ehhez szeretnék neked egy hasznos eszközt adni a kezedbe. Európa megtéréséért imádkozunk, de ez nagyon általános és széleskörű kérés, javaslom, hogy emellett fordítsd a tekintetedet egy  konkrét, személyes kérésre is! Imádkozz a következő 40 napban naponta egy vagy két emberért a környezetedben, akik még nem követik Jézust!

 

Ha ébredésért imádkozunk Európában, akkor imádkozz a te saját közösségedért is, és várd, hogy az Úr ezt a kérésedet meghallgatja!

 

Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy az imádságnak pontosan ez a kombinációja, amikor az átfogó kérésekért és a nagyon konkrét kérésekért egyszerre imádkozunk, különösen hatékony. Ha látom, hogy az Úr meghallgatta az imámat, és hatással van a személyes környezetemre, akkor ez ösztönzi majd a hitemet, hogy a nagy kérésekben is bízzon.

Ma meghívlak téged, hogy mindkettőért imádkozz, és mindkettőt tapasztald meg, hogy az Úr a te életedben, családodban, országodban és  egész kontinensünkön nagy dolgokat cselekszik!

 

Ebben az évben az imádságunkban a társadalom hét területére koncentrálunk: család, régió, üzleti világ, oktatás, kormányzati vezetés, művészet/szórakozás és média.

 

Meggyőződésem, hogy meg fogjuk tapasztani, hogy Európában jobbra fordulnak a dolgok, mert az Úr az országainknak ezeket a területeit meg fogja érinteni. A Jó Hír erőteljesen fog terjedni, és meg fogja változtatni a dolgokat, mert ez az Isten erejének megmentő és átalakító ereje.

Utóirat: Jusson eszedbe megvallani minden nap 17 órakor: "Európa megemenkül!"

Az ESBS szolgálat nevében

Jakob Pilz

miért imádkozunk?

Gyakorlati tanácsok és tippek az imához

Mindannyian tudjuk és egyetértünk abban, hogy az ima jó, szükséges és fontos. Szívesen imádkoznánk is többet, de sokszor nem sikerül. Ha már találtad magad valaha is ebben a dilemmában, szívesen átadok neked néhány gyakorlati tippet, ami segített nekem, hogy többet legyek Istennel.

 

Az imádságot egy egyszerű kifejezéssel lehet leírni: „Beszélgetés Istennel.” Egyrészt ez egyszerű, mégis néha nagyon nehéz. Az imaéletem növekedésében számomra nagyon hasznos volt, hogy meghatároztam az imaidőt. Ez az idő kiemelten fontos számomra, és ragaszkodok hozzá. Ez konkrétan ezt jelenti: ha az imaidőm kora reggel van és nehéz számomra a felkelés, akkor kihagyok néhány dolgot este, és korábban megyek aludni. Ha az imaidőm este van, akkor korábban befejezem a feladataimat, hogy teljesíteni tudjam a meghatározott időmet. Azt hiszem, ez eléggé világos. Ha sikerül 80%-ot elérnem, akkor ezt már sikerként könyvelem el.

Megszoktam, hogy az imaidőm kezdetén egy jó dicsőítő zenét kapcsolok be, ami segít, hogy kapcsolatba kerüljek Isten szívével. A mi Atyánk zeneértő lényeknek teremtett meg minket. Meggyőződésem, hogy ezen keresztül Istennel egy mélyebb és személyesebb találkozási szintre juthatunk. A zene megérinti az érzelmeinket és egy kimerítő nap után segíthet a fókuszt Istenre irányítani, és az Ő jelenlétébe kerülni.

Egy hasznos és nagyon egyszerű eszköz: az imalista. Írd le, hogy melyik emberért, dologért vagy helyzetért szeretnél imádkozni. Ha ezután az imaidődben nem jutna eszedbe semmi, amiért imádkozni tudsz, kezedbe tudod venni a listát. Nem korlátozom magam erre a listára, de ez segít az imaidőm kezdetekor, hogy egy bizonyos ponttól könnyebben tudjak továbbimádkozni.

Az is fontos, hogy mikor, milyen atmoszférában és miért imádkozunk. Vagyis hogy hogyan imádkozhatunk. A bibliai imádságok csodálatos imavezetők! Imádkozhatunk, ahogy a Bibliában van megfogalmazva, vegyél fel az imalistádra embereket és helyzeteket.

Néha nem is tudjuk, hogy miért lehetne imádkozni, aztán találunk egy bibliai szöveget, és ez segít, hogy tudjunk beszélgetni Istennel.

Néhány kóstoló a kezdethez:

Ef 1,17-19 ; Ef 3,14-20 ; Fil 1,9-11 ; Kol 1,9-11 ; ApCsel 2,17-21

Meggyőződésem, hogy minden nap több örömet fogsz találni az imában, ha néhányat alkalmazol ezek közül a pontok közül.

 

Jakob Pilz

gyakorlati tanácsok a imához
hogy valami szokássá váljon

Hogy valami szokássá váljon...

20-70 napra van szükség ahhoz, hogy egy új szokás kialakuljon. Minél egyszerűbb a szokás, annál rövidebb az időtartam.

Hogy mi köze van ennek a mi ima- és böjti időszakunkhoz? Ha a következő 40 napban minden egyes napon hűségesen kitartasz az imában és a megvallásban, akkor jó esély van arra, hogy nem csak részt veszel egy akcióban, hanem ezt magadévá fogod tenni, és a részeddé fog válni.

A következő 40 napban különleges elkötelezettséggel koncentrálunk az ESBS céljaira, de ugyanakkor kell, hogy életmóddá, életstílussá váljon az, hogy Európáért imádkozunk. A legegyszerűbb lépés ehhez, hogy minden napra állítsd be az emlékeztető funkciót 17:00 órára és aztán valld meg: „Európa megmenekül.” Ez mindössze 2-5 másodpercet vesz igénybe, ami nem fogja megszakítani a napi rutinodat. Már az is erőteljes lenne, ha ezt csak te tennéd meg, de képzeld el, mit jelent az, amikor 10 000 ember imádkozik veled egyszerre!

 

Ha ez a 10 000 ember öt másodpercnyi időt tölt el erre, az 50 000 másodperc ima – 13,8 óra! Személyenként tíz másodpercnél ez már 24 óra lesz. Egyszerű matematika, ugye? Nem! Istennel a mi oldalunkon az imádság sokkal több egyszerű matematikánál, ahol az imádságok összeadódnak. Istenben és Istennel exponenciális növekedés megy végbe: „Öten közületek megfutamítanak százat, és százan megfutamítanak tízezret.” (3Móz 26,8)

 

Képzeld csak el, milyen hatása van a szellemi világban, amikor minden nap 10 000 ember emeli fel a hangját az imában, és így ez egy 24 órás imává válik! Most a betakarítási ciklus "ima- és megvallás" időszakában vagyunk, de ez csak egy negyede annak, ami ebben az évben történik. Egy másik fázisban az emberek felfegyverkeznek és kiküldetnek majd. Van egy fázis, ahol közösségek alakulnak, és egy fázis, ami az ünneplésről szól majd.

 

Kell, hogy az egész év imádsággal legyen lefedve. És ez egy jó alkalom arra, hogy az imádságot beépítsük az életünkbe, vagyis hogy szokásunkká váljon. Várd Istentől, hogy Ő benned és a környezetedben lévő emberekben felébressze a vágyat, hogy egész évben imádkozzanak!

 

Az ESBS szervező csapatának nevében,

Jakob Pilz

ima a társadalom 7 területéért
209.jpg

Imádság éjjel és nappal

Imahullám ragadta meg Európát. És nem csak Európát, hanem az egész világot. Robbanásszerűen jönnek létre mindenfelé az imádság helyei, ahol az emberek éjjel és nappal, az év 365 napján folyamatosan imádkozhatnak. Egy 1985-ös tanulmány 25 olyan különböző szervezetet sorolt fel, ahol éjjel és nappal imádták az Urat. 2010-ben ezeknek a szervezeteknek a száma meghaladta a 20 000-ret. Felfokozott, izgalmas időkben élünk.

 

Ha visszatekintünk a történelemben, találunk ezzel a jelenséggel egy párhuzamot, a németországi Herrnhut városában. A Zinzendorf gróf által vezetett közösségekben a hívők megtapasztalták az Isten jelenlétének munkáját. 1727 nyarán elkötelezték magukat arra, hogy éjjel és nappal imádkozni fognak, és ez az ima nem szakadt meg 100 éven keresztül.

 

Ebből a mozgalomból alakultak ki az első protestáns missziós szervezetek (katolikus testvéreink már ez előtt régóta aktívak voltak). Az emberek annyira elkötelezettek voltak, hogy még arra is készen álltak, hogy rabszolgaként eladják önmagukat, hogy a telepeken élő rabszolgáknak is hirdethessék az evangéliumot. A mottójuk így hangzott: „A Bárány, amely értünk vágatott le, megkapja a szenvedése jutalmát.”

 

Ugyanebben az időben két ébredés is lezajlott, ami végigsöpört Anglián és Amerikán. Az Evangéliumot erővel hirdették és sok embert megnyertek az Isten országának. Ha csupán egyetlen közösségnek, aki elkötelezte magát a szüntelen imádság mellett, ilyen nagy hatása volt, mit fog tenni az Úr, amikor több mint 20 000 különböző szolgálat szünet nélkül fogja hívni Őt? Én gyanítom, hogy Isten a legnagyobb lelki ébredést tervezi, amely valaha is volt a földön, ahogy pünkösdkor látjuk, ahol a Szentlélek leszállt a hívőkre, és több mint 3000 ember befogadta a szívébe, és megtért. És most képzeljük el, hogy ez nem csak egy gyülekezetben történik meg, hanem egész Európa átéli ezt, és egész városok és országok tapasztalják meg Isten jelenlétét.

 

Jézus megbízást adott nekünk az imára, hogy az Isten akarata megvalósuljon, amint a mennyben, úgy a földön is. A mennyben szünet nélkül imádják az Istent az Ő trónusa előtt! Ma kérjük az Urat: „úgy a földön, mint a mennyben”, hogy a Menyei Atya hívjon meg közbenjárókat és szolgálókat, akiknek gondjuk van arra, hogy lakóhely épüljön Isten számára a soha véget nem érő imádáson keresztül.

 

Jakob Pilz

imádság éjjel és nappal

Európa megérett az aratásra

Kedves Barátaim!​

 

Ma belépünk az „Aratási Ciklus” második szakaszába. Hisszük, hogy az Evangélium Európa-szerte úgy fog terjedni, mint egy árvíz, minden hívőn keresztül, akik olyanok, mint te és én. Függetlenül attól, hogy igehirdetők vagyunk, vagy nem, függetlenül attól, hogy a társadalom melyik területén dolgozunk, egyszerű beosztottként, vagy magas állami pozíciókban: mindannyiunknak nagy kiváltság az, hogy tanúskodhatunk azokról a hatalmas dolgokról, amiket Jézus az életünkben beteljesített, megcselekedett, és hogy megosszuk az Ő jóságát minden emberrel, aki a környezetünkben él.

 

Soha sem volt alkalmasabb idő arra, hogy az Evangéliumot kihirdessük Európában! Sokaknak nincs személyes kapcsoltuk Jézussal, nem ismerik Őt valójában, csak egy vallást gyakorolnak. A felfordulás, zűrzavar közepette, sőt még a nemzeti hovatartozás kérdésében is, az emberek őszinte reményre vágynak. És Jézus a világ reménysége!

 

A következő 40 napban számos tippet fogunk adni nektek, hogy hogyan jussunk közelebb az emberekhez, hogyan imádkozzunk értük, hogyan legyünk bátrabbak az Evangélium hirdetésében, ebben a felvértezési és kiküldetési ciklusban. Mint ahogy dicsőíteni sem csak a zenészeknek kell, úgy az evangelizáció sem csak a nagy tanítók és igehirdetők feladata!

 

Köszönöm, hogy csatlakozol hozzánk, és Krisztus Testével együtt hiszel Istenben, hogy Európa megmenekül, és hogy Jézus neve magasra emelkedik ebben az órában!

Isten megáld! Csak figyelj, mert meg fogja tenni!

 

Ben Fitzgerald

ESBS evangelizáció vezető/ Awakening Eurpoe vezetője

európa megérett

a szeretet lebontja a határaidat

Amikor elkezdesz Jézusról beszélni, ne hagyd, hogy a személyiséged vagy az érzéseid bekorlátozzanak téged! Inkább hagyd, hogy Isten szeretete egyre nagyobb legyen benned, hiszen így tudod tovább adni az Evangéliumot!

 

Sokkal inkább kell beszélnünk arról, hogy kicsoda Krisztus bennünk, mint hogy mi kik vagyunk!

Néha bekorlátozzuk magunkat a személyiségtípusunkra, az érzéseinkre, vagy arra, hogy épp jó vagy rossz volt-e a hetünk.

Maga Istent szeret általnuk, amikor bennünk az emberiség szeretete és az egyének iránt érzett szeretet sokkal nagyobb annál, mint amire mi képesek lennénk! Jézus ki akar lépni belőlünk, hogy szeretetét átadhassa a körülöttünk élő embereknek!

 

Kérdezd meg Őt, hogy a mai napon kinek akar a körülötted élő emberek közül új szeretetet adni általad!

Isten megáld! Csak figyelj, mert meg fogja tenni!

 

Ben Fitzgerald

ESBS evangelizáció vezető/ Awakening Eurpoe vezetője

a szeretet lebontja

Őrizd meg a lényeget!

Az évszázadok során az evangelizációs módszerek folyamatosan változtak, de van valami, ami állandó maradt: az igehirdetés központi üzenete mindig a Jézus Krisztustól való Evangélium maradt. A Biblia utolsó könyve, ami az idők végét írja le, az ’örök, elpusztíthatatlan evangélium”-ra hivatkozik. Az Egyház mindig változik abban, hogy hogyan nyeri meg a világot Jézus számára, de az Evangélium mindig ugyanaz marad. Ezzel kincset hozunk a világnak – a mi egyetlen Reménységünket – Jézus Krisztus Evangéliumát.

 

Bolygónknak van egy magja, ami titokzatos, és kevéssé kikutatott. A tudósoknak mégis sikerült az elmúlt években néhány jelentős felfedezést tenni. Az elismert geofizikus, Hrvoje Tkalcic tette közzé a következő megállapítást: „Bár a Föld térfogatának kevesebb, mint egy százalékát teszi ki, a belső mag rendkívül fontos ahhoz, hogy létrejöjjön a geomágneses mező. E nélkül nem lenne élet a Földön.”

Hasonlóképpen: nincs bennünk erő és élet, ha igehirdetésünk központjába nem a valódi Evangélium továbbadását állítjuk. „Nem szégyellem ugyanis az evangéliumot, mert Isten ereje az mindenkinek az üdvösségére, aki hisz… „ (Róm 1,16).

A ’Passion Translation’ Biblia fordítás csodálatosan fejezi ezt ki: „Megtagadok minden szégyent, ami az Istentől jövő csodálatos üzenet kihirdetését gátolja, mert Isten felszabadító ereje az, ami bennünket Krisztus által szabaddá tesz!”

 

Néhány nappal ezelőtt a feleségem és én Norvégiába utaztunk, Bergen városába, hogy megosszuk Jézus szeretetét az emberekkel. Elisabeth és én elkezdtünk beszélgetni egy 17 éves lánnyal, aki épp a barátnőivel dohányzott. Elmesélte hogyan bukott ki az iskolából és hogy 6 éven keresztül alig hagyta el az otthonát. Amikor megkérdeztem miért, elmondta, hogy azóta küzd komoly szorongással és depresszióval mióta fiatalabb korában bántalmazták. Beszélni kezdtem neki Jézus leírhatatlan szorongásáról, amit a Getszemáni kertben élt át, és a mély depresszióról, amit a kereszten élt meg, amikor ezt kiáltotta: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?” Elmagyaráztuk neki, hogy Krisztus elhordozta ezeket a szenvedéseket, hogy ezáltal ő szabaddá váljon a láncaitól. Beszéltünk neki arról, hogy Isten az Ő szeretetét a keresztre feszített Jézus halálán, és a sírból való feltámadásán keresztül mutatta meg nekünk.

Szeretettel közeledtünk ehhez a fiatal lányhoz, és kértük, hogy változtassa meg életmódját, fogadja el a Jézusban való hitet és döntsön úgy, hogy mostantól Őérte fog élni. Lelkesen mondta nekünk: „Igen, készen állok!” Ott együtt imádkoztunk Bergen legforgalmasabb terének közepén. Amikor befejeztük, elmondta nekünk, hogy nagy súly és teher hullott le a válláról. A bensőjében azonnal békét és új erőt tapasztalt. Az egész arca sugárzott.

A kereszt üzenetét – az Evangéliumot – kínáltuk fel ennek az új barátunknak, és ő teljes lelkét megnyitotta erre!

 

Az Evangélium nem évül el! Az Evangélium nem lényegtelen a modern társadalom számára! Az Evangélium az egyetlen reménység a megbocsátáshoz, egy új szívhez, egy új élethez!

 

Az ‚Europe Shall Be Saved (ESBS)‘ – ’Európa megmenekül’ Család hiszi, hogy az Evangélium a válasz Európában a bűn alapvető problémájára! Ez egy megállíthatatlan erő, ami minden evangelizáció lényegében benne van.

Mi mást kínálhatnánk fel a világnak, ha nem ezt a csodálatos jó hírt?

 

A Felvértezés és Kiküldetés Team nevében,

Matthew King

őrizd meg a lényeget

Isten alkotott és szeret TÉGED, szóval légy önmagad!

Ha hirdeted az Evangéliumot, légy önmagad!

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy megpróbálunk szép szavakat mondani, hogy vallásosnak hangozzunk, vagy hogy olyan dolgokat mondunk, amiről úgy gondoljuk, hogy majd megérint másokat.

A legjobb dolog pedig, amit tehetünk, hogy teljesen önmagunk maradunk, amikor Jézus Evangéliumáról beszélünk másoknak.

Legyen szó munkatársról, idegenről, vagy családtagról, fontos, hogy ne egy „vallásos” vagy „furcsa” módon közvetítsük nekik Jézust! Azt vettem észre, hogy amikor felajánlom, hogy imádkozom valakiért és megkérdezem: „Szeretnél imát kérni valamiért az életedben a gyógyuláson kívül?” Sok ember jobban meg mer nyílni, mert megérzik az őszinte szeretetet és hitelességet.

Mondok egy példát. Amikor a munkahelyen valaki a legutóbbi focimeccs eredményéről beszél, nem próbáljuk megkeresni a legszebb szavakat, amiket hozzá tehetünk egy fociról szóló beszélgetéshez. Izgatottak leszünk tőle, mosolygunk, szenvedélyesek leszünk és belefolyunk a beszélgetésbe. Ugyanez igaz Isten Igéjére. Amikor odamegyünk valakihez, akár egy kollégánkhoz, akiről tudjuk, hogy fáj a feje, nem kell keresnünk a szép szavakat. Ne kerülgessük a témát, hanem mosolyogva és vidáman közeledjünk felé, mint minden más témánál. A legnagyobb természetességgel kérdezd meg: „Imádkozhatom érted? Észrevettem, hogy nagyon fáj a fejed”.

 

Amikor Isten Igéjének hirdetését valami stresszes dologgá alakítjuk, ahol mindig meg kell találni a szép szavakat, elveszítjük a hitelességünket. De amikor egyszerűen önmagad vagy, eltelve Jézussal, és így osztod meg az emberekkel a szeretet, azzal, hogy felajánlod az imádat, vagy azt mondod hogy „Jézus szeret téged”, akkor Isten sokkal könnyebben képes használni téged.

 

Tehát ma csupán légy önmagad, amikor Isten igéjét hirdeted!

Isten megáld! Csak figyelj, mert meg fogja tenni!

 

Ben Fitzgerald

ESBS evangelizáció vezető/ Awakening Eurpoe vezetője

isten alkottt, légy önmagad
még ha félsz is

Még ha félsz is, csináld!

Néhányan azt szokták mondani nekem: „Ben, te nagyon bátor vagy, ezért neked könnyű hirdetni az Evangéliumot.” Azt viszont az emberek többnyire nem tudják, hogy én éppúgy félek, mint ők, amikor a hitemet megosztom másokkal. Isten gyakran vezet engem olyan emberekhez, akik a társadalomban ismert, híres emberek, vagy arra kér, hogy olyanokkal beszéljek, akik meglehetősen dühösnek és elutasítónak tűnnek. Eszem ágában sem lenne, hogy beszéljek ezekkel az emberekkel! De a bennem lévő Szentlélek erejével tudom, hogy mindig az a legjobb, ha engedelmeskedek Istennek, amikor szól hozzám, még akkor is, ha félelmet vagy szorongást élek meg közben.

 

Fontos, hogy ne emberi félelem határozzon meg minket – vagyis hogy ne az emberek véleménye mozgasson minket erre vagy arra. Nem is értem, hogyan tudunk egyáltalán elutasítottak lenni, amikor teljes egészében elfogadottak vagyunk Istenben?

Én úgy döntöttem, hogy sohasem fogok olyan emberek véleményére hallgatni, akik nem értik, hogy Isten kicsoda, akik nem kérdezik meg Isten véleményét, akik nem tudják, hogy Ő szeretni akarja őket, és hozzájuk akar jönni.

Arra szeretnélek bátorítani téged, hogy minden lépésedet hitben tedd meg, még akkor is, ha félsz az elutasítástól vagy az emberek véleményétől. Ahogy Joyce Meyer mondta: „Ha félek, akkor félelemmel telve, de cselekszem.”

 

Isten megáld! Csak figyelj, mert meg fogja tenni!

 

Ben Fitzgerald
ESBS Evangelizáció vezető/ Awakening Eurpoe vezetője

Isten feladatot bíz rád.
Légy készen!

Isten mindenkit használni fog, aki az Ő rendelkezésére áll. Mindenkire szüksége lesz, aki készen áll erre. Nem számít, mióta vagy újjászületva ahhoz, hogy hatékony tanú legyél! Ha Isten Igéjében vagy, akkor hatékony tanúságtevővé válsz! Kezdetnek elég az, amit most tudsz: amit Jézus a te életedben megcselekedett.

 

Soha ne fogadd el azt, hogy a te tanúságtételed nem jó, csak mert nem használtál drogokat, vagy mert az életed nem volt valami szörnyűséges káosz, mielőtt Jézussal találkoztál volna! Én hallottam emberektől, hogy felállnak, és azt mondják: „Nekem nincs jó tanúságtételem. Én ismertem Jézust egész életemben.” De hiszen ez már maga egy hatalmas tanúságtétel!

 

Az emberek hallani akarják a tanúságtételedet. Hallani akarják, hogy mit tett Jézus az életedben! Ez a kezdet.

Az is nagyon fontos, hogy tanúságtételedbe később belevond Isten Igéjét. Ismerned kell azt az igét, ami által Isten a te életedben cselekedett! Az emberek bizonyítékokat keresnek, és ezt te Isten Igéjén és a te személyes tanúságtételeden keresztül meg tudod nekik adni. Egy tanú: valaki, aki bizonyítékot szolgáltat.

 

Mint ahogyan azt Máté evangéliumának 24. fejezetében látjuk, Jézus azt mondja, hogy napjainkban a sátán csatlósai, segítői, körüljárnak és sokakat megtévesztenek. Ha ők készen állnak arra, hogy a sátánt képviseljék, akkor nekünk még inkább készen kell állnunk arra, hogy Jézust képviseljük!

 

Minél többen indulunk el és nyerünk meg másokat Jézusnak, annál kisebb lesz a sátán királysága, és annál gyorsabban csökken a népe. Ha mi készen állunk arra, hogy az emberekkel megosszuk az Evangéliumot, ez lehetőséget ad sokaknak, hogy megszabaduljanak a sötétség rabságából, és csatlakozzanak Isten Királyságához. Minél aktívabb tanúságtevők lesznek a keresztények, annál gyorsabban fogjuk látni, hogy a sátán királysága zsugorodik. Nekünk ehhez először is késznek kell lennünk a kiküldetéshez!

 

A ‘Felvértezés és Kiküldetés’ Team nevében,

Jean-Luc Trachsel

isten feladatot bíz rád

Engedelmességed végérvényesen megváltoztathatja egy ember életét

Egyik nap úton voltam a fodrászhoz. A barátnőm is velem tartott. Elhaladtunk egy fiatal férfi mellett, aki épp a parkolóban dohányzott. A Szentlélek hirtelen szólt hozzám: „Azt akarom, hogy menj oda ahhoz a férfihoz az út túloldalán. Beszélj neki a szeretetemről!” Először egy kissé vonakodtam, mert nem akartam félbeszakítani a barátnőmet, aki épp mesélt valamit. Elhaladtunk a férfi előtt. Ekkor megállítottam a barátnőmet, és azt mondtam: „Sajnálom, hogy félbeszakítalak, de muszáj visszamennem, és azzal a férfival beszélnem.”

Mindketten visszamentünk hozzá. Azt mondtam neki: „Helló! Elnézést! Isten az imént azt mondta nekem, hogy jöjjek ide hozzád, és mondjam meg neked, hogy Ő nagyon szeret téged. Fontos vagy számára.” Azonnal megértettük a reakciójából, hogy a szavaink hatással voltak rá. Egy kis idő után mondott nekünk valamit, ami nagyon megdöbbentett. Elmondta, hogy párszor már közel állt a halálhoz. Többször is megpróbált öngyilkosságot elkövetni. „Mivel sohasem sikerültek az öngyilkossági kísérleteim, hiszem, hogy kell lennie egy Istennek.” mondta könnyekkel a szemében.

Mihelyt ezeket a szavakat meghallottam, megtelt a szívem hálával a Szentlélek iránt, amiért mondta nekem, hogy menjek oda ehhez a férfihez. Elmagyaráztam neki az Evangélium egyszerű üzenetét. Úgy érezte, mintha a szívében történne valami, amikor ezeket az erőteljes szavakat hallotta. Beszéltem neki arról, mit tett Isten az én életemben. A barátnőm kapott egy ismeret szavát a rémálmai miatt lévő alvásproblémájáról. Ez eltalálta őt, és megengedte, hogy imádkozzunk érte.

Megkérdeztük, szeretné-e ugyanezt a Jézust befogadni az életébe. A Szentlélektől megérintve és vezetve azt mondta: „Igen!” Imádkoztunk, meghívta és befogadta Jézust a szívébe. Eközben azt érezte, mintha egy kéz megérintette volna a vállait. Sem én, sem a barátnőm nem tettük rá a kezünket. Ez Isten keze volt. Ő megérintette a fiát, aki épp most született újjá Isten családjában, és aki épp most alakult át a Szentlélek ereje által.

Ezen a napon volt nálam egy könyv, ami újonnan megtérő hívőknek szólt – pedig nemigen szoktam magamnál hordani ilyen kiadványt. Isten viszont tudta, hogy akkor szükségem lesz rá. Ezt oda tudtam adni a férfinak, aki épp most fogadta el Isten megmentő szeretetét. Hiszem, hogy ez jó segédeszközként szolgált számára, és segített neki a következő időben, hogy a hite növekedhessen.

 

Ez a tapasztalat újra megmutatta nekem, hogy mennyire megéri, ha a Szentlélek hangjának és a szívünkben tapasztalt indíttatásainak engedelmeskedünk! Mi történt volna, ha „udvarias” lettem volna a barátnőmhöz, és nem szakítom félbe a beszélgetést? Azon az estén a férfi újra megpróbált volna öngyilkosságot elkövetni? Talán. Ezt nem tudjuk. De amit tudunk, az az, hogy Isten az életét nagy erővel érintette meg ezen a napon.

 

Ma szeretnélek meghívni valamire, egy kihívás elé álltani téged: kérj Istentől egy bátorító szót egy személynek, akivel ma találkozni fogsz! Egész napon át kérdezd Istent, hogy kinek van szüksége arra a szóra! Hiszem, hogy Ő világosan megmutatja azt a személyt. Menj majd oda hozzá, és add tovább azt az üzenetet, amit Isten reggel rád bízott! Beszélj majd annak az embernek Jézus szeretetéről! Isten meg fogja áldani a magokat, amiket annak az embernek az életében elültetsz.

 

A ’Felvértezés és Kiküldetés’ Team nevében,

Johanna Krämpf

engedelmességed

Michaela tanúságtétele

Egy történetet szeretnék elmesélni nektek, ami néhány évvel ezelőtt esett meg. Abban az időben kezdtem el az utcán Jézusról beszélni az embereknek. Akkoriban már tudtam, hogy Isten azt várja tőlem, hogy tanúságot tegyek Róla – mindig ott, ahol éppen vagyok! De néhány hónapba beletelt, amíg valóban megértettem, hogy ez mit is jelent. Tanultam, hogy hogyan kell meghallani a Szentlélek gyakran igen halk indíttatásait, és hogy hogyan kell levetni magamról az emberektől való félelmet. Engedelmes akartam lenni, ha Isten szól hozzám, nem pedig vitatkozni Vele, hogy az embert, akit elém küld, megszólítsam-e, vagy ne.

 

Egyik nap az egyetemről hazafelé menet ültem a buszon, és láttam egy nőt. Isten mutatta meg nekem azért, hogy beszéljek neki az Ő szeretetéről. Azonnal éreztem, hogy az emberektől való félelem feléled bennem, és ez visszatartott attól, hogy felkeljek a helyemről.

A szívem hevesen dobogott, és elkeseredetten kutattam valami indok után, hogy a beszélgetést ezzel a nővel hogyan tudnám elkerülni, ugyanakkor sürgetést és vágyakozást éreztem arra, hogy engedelmeskedjek Isten hangjának. Amikor a busz megállt, mindketten leszálltunk.

 

Megpróbáltam ezt a szituációt kiverni a fejemből, és bementem a gyógyszertárba, mert el kellett intéznem ott valamit. Még mindig éreztem Isten unszolását, hogy beszéljek azzal a nővel. Elkezdtem Istennel alkudozni: „Rendben, Uram, ha az a nő még mindig ott áll, amikor kijövök a gyógyszertárból, akkor beszélni fogok vele.” A nő még mindig ugyanott állt! És én még mindig nem tudtam bátorságot meríteni, hogy kijöjjek a komfortzónámból.

 

A villamos, ami hazafelé vitt engem, közeledett a megállóhoz, felszálltam rá. A nő is! Én még mindig imádkoztam, és kértem a Szentlelket, hogy adjon erőt és bátorságot. Tudtam, hogy muszáj beszélnem azzal a nővel, mielőtt leszállok. Már csak kevés megállónyi időm volt. Ekkor a nőnek valószínűleg feltűnt, hogy „titokban” figyelem őt…

 

A következő megálló előtt végül felálltam, keresztülvágtattam a vasúti fülkén, és a félelmemet legyőzve beszélni kezdtem a nőhöz: „Bocsásson meg, kérem! El szeretném mondani, hogy Jézus nagyon szereti Önt, és hihetetlenül fontos a Számára.” Ebben a pillanatban igazán büszke voltam magamra. Megcsináltam!!! A nő viszont meglehetősen ridegen azt felelte: „De én ezt nem akarom.” És elfordult. Ez volt. Szemmel láthatóan nem érintette meg, amit mondtam, nem tért meg, nem mondott köszönetet nekem. Ennek ellenére tudom, hogy fontos volt, amit tettem.

 

Később megkérdeztem Jézust, hogy mit akart ezzel az esettel mondani nekem. Láttam Őt, ahogy rám mosolyog, és azt feleli: „Legközelebb már nem fog olyan sokáig tartani, amíg válaszolsz a hangomra. Ebből a helyzetből tanultál meghallani és szót fogadni.” Természetesen igaza volt. A következő alkalommal sokkal könnyebb volt reagálni az Ő szavára.

 

Szeretnénk bátorítani téged: Ma tegyél meg egy lépést és beszélj az embereknek Jézusról, amikor hallod a Szentlélek útmutatását. Meg fogod látni, hogy engedelmességed gyümölcsöket terem majd! Azt akarjuk, hogy az emberek találkozzanak Jézussal, és ezáltal megváltozzon az életük. De azután is bátrak tudunk maradni, ha úgy tűnik, nem történt semmi, mert bízunk abban, hogy a Szentlélek mindenben cselekszik. Ő az egész képet látja. Néhány esetben sosem tudjuk meg, mi volt a mi egyszerű engedelmességünk hatása, majd csak akkor, amikor megérkezünk a Mennybe.

 

ESBS „Felvértezés és Kiküldetés” Team

michaela

A SZENTLÉLEK A LEGJOBB EVANGELIZÁTOR!

Korábban nagy félelem volt bennem, amikor az embereknek Jézusról beszéltem, épp ezért szándékosan ki is hagytam a Bethel Iskola első négy hetének utcai evangelizációit. Egyik nap, amikor épp nem mentem el a „bevetésre”, Isten megmutatta nekem: sok nagyszerű hitharcos, mint Gedeon, Józsue vagy Mózes, nem érezték magukat bátornak, amikor Isten elhívta őket. Sőt, Mózes és Gedeon még azt is mondták Istennek, hogy válasszon helyettük valaki mást.

Amikor Isten elhívta Józsuét, azt mondta neki: „Légy erős és bátor! Ne rettegj és ne félj, mert én, az Úr, a te Istened veled vagyok, bárhová is mész!” (Józs 1,9) Isten azt mondta Józsuénak, hogy ne féljen. Nem azért, mert Józsue annyira erős lett volna, hanem mert Ő, az Isten fogja a művét Józsue által elvégezni. Isten azt akarta, hogy Józsue a hitét és a bizalmát Belé vesse, hiszen Isten maga volt vele.

Isten velünk is van! A Szentlélek nem egy rövidtávú bérleti szerződést írt alá velünk! Ő megvásárolt minket Jézus Krisztus vérével és lefoglalt bennünket egész életünkre. Ebben van az erőnk! (1Kor 6,19)

 

Íme, egy nagyszerű történet, ami megmutatja, mennyire jó a Szentlélek az evangelizációban:

Tanítottam egy háromnapos evangelizációs iskolában Chicago-ban. Volt ott egy alacsony termetű nő, Karen-nek hívták, aki félt attól, hogy másoknak Jézusról beszéljen. Ennek ellenére akarta csinálni. Szombat délután bementünk a városba. Karen úgy döntött, hogy velem jön. Megláttunk egy emberekből álló csoportot az utcán. Odamentünk és elmondtuk nekik, azért jöttünk, hogy Jézussal megáldjuk őket, és megkérdeztük, kinek van közülük hátfájása. Két nő mondta, hogy éppen most nagyon erős fájdalmat érez.

Ránéztem Karen-re, és így szóltam a két nőhöz: „Karen imádkozni fog értetek.” Ha pillantással lehetne ölni, én már halott lennék. Karen nem volt túlságosan boldog. Azt mondtam neki: „Karen, meg tudod csinálni. Pontosan úgy, ahogy tanultad, egyszerűen csak tedd a kezedet a hátukra, és imádkozz röviden, 30 másodpercig!”

Karen becsukta a szemeit, az arca nagyon feszültnek látszott, az ajka mozgott, de nem hallottam, mit imádkozik. Nagyon komolyan imádkozott, de az imája csendes volt. 30 másodperc után a két nő nevetve azt mondta, hogy a fájdalom 50%-kal csökkent!

Karen-t ez sokkolta! Mondtam neki: „Karen, ezt egészen jól csinálod, imádkozz megint úgy, ahogy az imént!” Karen megismételte az imáját becsukott szemekkel, az ajkát mozgatva és szavak nélkül.

Az ima után megkértük a nőket, hogy teszteljék megint a hátukat. Mindkét nőnek megszűntek a fájdalmai! Egyiküknek hullani kezdtek a könnyei, és azt mondta, hogy vissza kell térnie Jézushoz. Újra átadta az életét Jézusnak, ott, abban a pillanatban. Halleluja!

 

Visszaindultunk a többiekhez. Út közben megkérdeztem Karent, hogy mit mondott az ima alatt. Karen azt mondta: „Én nem imádkoztam.” Mire azt feleltem neki: „De hát mozgattad a szádat!” Mire ő: „Nem imádkoztam. Azt mondtam Istennek: »Ez nem működik, ez nem működik!«” Elmondta nekem, hogy mindkétszer azt mondta Istennek: „Ez nem működik!” Ezt nehezen tudtam elhinni! Ezen az estén megkérdeztem Istent, hogy mi történt. Hogyan lett mindkét nő egészséges? Tudtam, hogy Karen-nek egyáltalán nem volt hite, sőt, negatív hite volt!

Az Úr megmutatta nekem, hogy a Szentlélek bennünk van, és Neki csak egy összekötő pontra van szüksége. Karen-nen keresztül cselekedett, és gyógyította meg a két nő hátát. Isten azt mondta nekem, hogy „A hit a szeretet által tevékeny.” (Gal 5,6)

Azon a napon úgy döntöttünk, hogy szeretni fogjuk az embereket, és volt elég hitünk ahhoz, hogy a kezeinket a két nő hátára tegyük. Ez elegendő volt ahhoz, hogy Isten cselekedni tudjon.

 

A mi feladatunk az, hogy szeressük Jézust, szeressük az embereket, és bízzunk abban, hogy Isten, a Szentlélek elég nagy ahhoz, hogy másokat általunk szeressen. Bátorítalak téged ezen a héten arra, hogy elmélkedj ezen az igazságon, hogy a hatalmas Szentlélek benned él!

Kérdezd meg most Tőle, kivel és hogyan tudnád megosztani Jézust a következő három napban. Talán azt mondja majd neked az Úr, hogy vegyél egy kis ajándékot az egyik kollégádnak, vagy szomszédodnak, vagy hogy írj le valamit a szerető Istenről ennek a személynek. Talán látsz majd ezen a héten valakit, akinek elmondhatod a tanúságtételedet arról, hogy Jézus megmentett téged, és hogy Isten megváltoztatta az életedet. Mondd el ennek a személynek, hogy Jézus őt is megmenti, és rajta is tud segíteni. Talán látsz majd valakit, akinek gyógyulásra van szüksége. Megkérdezheted, hogy imádkozhatsz-e érte, és megláthatod, ahogy Jézus cselekedni fog!

A hatalmas Szentlélek velünk van! Neki örömet okoz, hogy Jézust rajtunk keresztül oszthatja meg. A Szentlélek a legjobb evangelizátor!

 

A „Felvértezés és Kiküldetés” Team nevében:

Jason Chin

a szentlélek a legjobb

Az evangelizáció mókás is lehet!

Az Evangélium a világ legjobb üzenete, de én ezt az életem első 21 évében sohasem hallottam. Kutattam az élet értelmét, kerestem Istent is, de senki sem beszélt nekem Jézusról. Olyan sok kereső ember van, és a legtöbbször nagyon könnyű nekik Jézusról beszélni! Meg lehet tanulni, hogy hogyan beszélj az emberekkel és hogyan mondd el nekik a Jó Hírt.

Találd meg a mindennapjaidban azokat az alkalmakat, amikor tudsz beszélni az embereknek Jézusról, és használd ki ezeket a lehetőségeket! Akár a McDonald’s-ban, vagy az iskolában, az egyetemen vagy a buszon, mindenütt tudsz Jézushoz vezetni embereket! Imádkozz egyszerűen, ahogy a Szentlélek vezet téged, és a mindennapjaid kalanddá válnak majd!

 

Néhány évvel ezelőtt találkoztam Brian Welch-el a Korn Együttes egyik tagjával, akit már régről ismertem. Volt egy nagy ötlete. Adott nekem 29 VIP jegyet, hogy hívjam meg a rajongóit a show után. Akkor akartunk nekik Jézusról beszélni. Keresztülsétáltam a nagy arénán, és meghívtam néhány rajongót. Arra gondoltam: meghívok néhány rajongót, hogy töltsenek el 30 percet egy rock sztárral. Egy ilyen jegy ára 290 euró, számukra azonban ez ingyenes volt. Mindezt nagyon szórakoztatónak és könnyűnek találtam. Beszéltünk az embereknek Jézusról, meghívtuk őket, hogy ismerjék meg Istent, és hogy az örökkévalóságot is Vele töltsék el. A belépőjegyet ehhez mi nem tudjuk megfizetni, de Jézus már kifizette, amikor meghalt értünk a kereszten.

 

Egy másik alkalommal is vicces dolog történt velem. Egy evangelizáción voltam egy dél-afrikai stadionban, utána pedig a repülőtéren várakoztam, hogy Amerikába repülhessek. Amikor beléptem a toalettre, azt mondta nekem a férfi, aki ott dolgozott: „Üdvözlöm az irodámban!” Ezt rendkívül viccesnek találtam, olyannyira, hogy muszáj volt nevetnem, és aztán neki is. Ez volt a beszélgetésünk kezdete, aminek végén a férfi átadta az életét Jézusnak. Azt gondoltam, hogy ebből még többet akarok, ezért átmentem egy másik férfi mosdóba is. Ott is szívélyesen köszöntöttek, és az ott lévő férfi is átadta az életét Jézusnak.

 

Gyakran élek meg a mindennapjaimban ilyen helyzeteket, és utána teljesen belelkesedek. Az evangelizáció lehet ilyen szórakoztató is, és ezt te is meg tudod tanulni! Már sok embert képeztem ki a személyes evangelizációra. Egy ilyen hölgy volt Marie, aki nagyon szégyenlős volt, és nem volt bátorsága ahhoz, hogy beszélgessen az emberekkel, és hogy betegekért imádkozzon. A képzés után részese volt annak, hogy egyik nap Brémában egyszerre több ember is átadta az életét Jézusnak, és egy csaknem vak férfi újra tudott látni!

 

Sok évvel ezelőtt hoztam egy döntést: minden egyes napomon beszélni fogok az embereknek Jézusról, és imádkozni fogok betegekért.

Ezt te is megteheted, és meg fogod tapasztalni, hogyan válik mindez valóra minden nap! Imádkozz ilyen egyszerűen: Jézus! Minden napomon szeretnék megnyerni számodra embereket. A Te Igéd mondja: Az aratni való sok, de a munkás kevés. Szükséged van rám. Nekem pedig szükségem van a Te Szent Lelkedre, Aki segít nekem, hogy tanúságtevő legyek. Tölts el engem most a Te erőddel!

 

Egyszerűen csak kezdd el! A mesterek nem az égből pottyannak le! Néha félelem volt bennem, amit meg kellett tagadnom újra és újra, de soha sem adtam fel, és sokat tanultam. Kidolgoztunk egy képzési programot, ahol bárki megtanulhatja, hogyan nyerjen meg embereket Jézus számára. Ez egy háromlépéses módszer a személyes evangelizációhoz: oda tudsz fordulni az emberekhez, tudsz nekik Jézusról beszélni, embereket tudsz így Jézushoz vezetni.

 

A ’Felvértezés és Kiküldetés’ Team nevében,

Werner Nachtigal

a Global Outreach Day vezetője

az evangelizáció mókás
Skydivers

A tanítványság életforma

Jézus életében központi helyet foglalt el, hogy meghívott 12 embert, hogy megossza velük az életét, és hogy tanítsa őket.

Ez a kis csapat, akiket Ő a tanítványainak nevezett, megbízást kapott, hogy ugyanúgy, mint Jézus, ismét csak tanítványokat képezzen ki. Jézus olyan életformára hívta meg az apostolait és a tanítványait, amelyben a tanítás és a mindennapi élet összhangban van.

 

Ez az életforma a legjobb táptalaj ahhoz, hogy az emberek újra megismerhessék Jézust, hogy egészségesen fejlődjenek, tanítványokká válhassanak, és azután másokat is Jézus tanítványaivá tegyenek!

 

2018. 09. 01-jén indul a harmadik fázis: „Tanítványság és Plántálás”.

Szeretnénk, hogy rátalálj a tanítványi életformára, és hogy a környezetedben lévő embereket is erre az útra tudd vonzani.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy Jézus tanítványképző szolgálatát az Ő kegyelme által végezhetjük. Légy te is részese ennek!

 

A „Tanítványozás és Plántálás” Team nevében:

Matthias Langhans, Jürg Schaufelberger und Matthias (Kuno) Kuhn

a tanítányságéleforma

Tanítványok! Munkára fel!

A következő 40 napban engedd, hogy a tanítványi életforma élőbbé váljon számodra!

Kérünk, ezen a héten szánj időt arra, hogy imádkozz az első tanítványsági összejövetelért, és hogy ezt most prioritásként kezeld!

Legyél kíváncsi, mit tesz a Szentlélek! Ő imádkozni akar benned és átalad, hogy imáiddal segítsd Jézus tanítványait. Az Úr szabaddá akarja tenni őket arra, hogy képesek legyenek megcselekedni mindazt, amit hallottak és tanultak.

 

Ehhez mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy újra és újra találkozzunk Mennyei Atyánkkal. Ő vágyik arra, hogy lelki gyermekei, érett tanítványokká váljanak, és ezáltal az Ő Királyságát képviseljék ebben a világban.

Szép, hogy elfogadtad ezt a megbízást!

A „Tanítványság és Plántálás” Team nevében:

Matthias Langhans, Jürg Schaufelberger és Matthias (Kuno) Kuhn

2018. szeptember 1.

tanítványok, munkára fel

Megajándékozottak
vagyunk!

Amikor az emberek, mint szülők tapasztalják meg a felelősséget, akkor általában azt élik meg, hogy gyors növekedésnek indulnak mind érettségben, mind mélységben, mind felelősségérzetben.

 

Ugyanez történik, amikor elkezdjük az embereket Pál példáján keresztül (1Tessz 2,7-12) kísérni, és érettségre vezetni. Most még inkább ügyelnünk kell arra, hogy már ne magunkkal foglalkozzunk, hanem azzal, hogy hogyan tud Isten a mi életünkön keresztül megajándékozni másokat!

 

Gyakran túlterheltnek érezhetjük magunkat, éppúgy, mint a szülők a napi feladataikban, amiket mindig újra és újra végezniük kell. De Isten támogat minket a mennyből lejövő Szentlélek által, hogy bízzunk Benne: Ő képessé tesz minket ennek a feladatnak az elvégzésére. Higgyél a teljesítőképességedben és egyszerűen tedd meg, amit Isten kér tőled!

A „Tanítványság és Plántálás” Team nevében:

Matthias Langhans, Jürg Schaufelberger és Matthias (Kuno) Kuhn

2018. szeptember 8.

megajándékozttak vagyunk

OSZD SZÉT A KINCSEIDET!

A tanítványi életmód azzal jár, hogy azt, amit Isten nekünk adott, másoknak is továbbadjuk (2Tim 2,2), hogy ezáltal egy természetes megsokszorozódás álljon elő, és így megláthassuk, ahogy „a népek tanítványokká” válnak, ahogy ezzel Jézus bízott meg bennünket (Mt 28,19).

 

Tehát: oszd ki a szívedből mindazt, amivel Isten megajándékozott téged! Ne csak a tudásodat oszd meg, hanem a tapasztalataidat is, sőt, hívd meg az embereket a személyes szférádba is, hogy betekintést nyerhessenek a Jézussal való életedbe!

 

A gyerekek akkor tudnak legmélyebben tanulni, ha megfigyelhetnek és utánozhatnak. Akkor mindig gondjaik vannak a dolgok végrehajtásával, ha azokat csak oktatás útján közvetítik számukra. Tehát váljon gyakorlativá, élettel telivé az összes tanítványi kapcsolatod, és így meg fogod tapasztalni, hogy hogyan alakítja és változtatja át Jézus az embereket a te életeden keresztül.

A „Tanítványság és Plántálás” Team nevében:

Matthias Langhans, Jürg Schaufelberger és Matthias (Kuno) Kuhn

2018. szeptember 15.

oszd szét a kincseidet

Isten növekedésben gondolkodik!

Mások növekedése attól függ, hogy mi megosztjuk-e velük azt, amit Istentől kaptunk. Az emberek azáltal növekednek újra és újra, hogy továbbadják, amit kaptak.

 

Mi Európaiak sokszor túlságosan is arra összpontosítunk, amit még nem látunk, ahelyett, hogy arra tekintenénk, és azt osztanánk meg, amit már megértettünk és elfogadtunk. Bátorítsd az embereket, akiket te segítettél az újjászületésre, hogy a megtérésüket „fektessék be” más emberekbe, és a Jézusba vetett hitüket a lehető leggyakrabban vallják meg!

 

Bátorítsd ezeket az embereket, hogy a keresztségükből fakadó kegyelmet használva, a még Jézusban nem hívő barátaikat, szomszédaikat, rokonaikat hívják meg az új életre. Jézusba vetett hitünk túl értékes ahhoz, hogy megtartsuk magunknak! Ezért ösztönözzünk másokat is, hogy ebben a dologban legyenek bátrak!

 

A „Tanítványság és Plántálás” Team nevében:

Matthias Langhans, Jürg Schaufelberger és Matthias (Kuno) Kuhn

2018. szeptember 22.

isten növekedésben gondolkodik
a szentlélek kihagyhatatlan

A Szentlélek kihagyhatatlan!

A Szentlélek elhozza a Mennyországot a szívünkbe, gondolatainkba, érzéseinkbe, és szeretné átvenni az életünk vezetését. A Szentlélek természete nem tolakodó, hanem keresi és várja a beleegyezésünket. Hívjuk hát Őt újra és újra! Fogadjuk be az életünkbe, házasságunkba, családunkba, közösségeinkbe, és adjuk át Neki az életünk feletti irányítást!

 

Bátorságra van szükség, hogy amikor meghalljuk a Szentlélek hangját, hogy ne degradáljuk le Őt, mint csupán egy izgalmas információforrást, hanem legyünk engedelmesek abban, amit mond nekünk.

 

Valószínű, hogy el fogunk követni hibákat. Előfordulhat, hogy a Tőle jövő kijelentéseket rosszul értelmezzük, vagy rosszuk adjuk át. Fontos, hogy ezt ne katasztrófaként éljük meg. Készségünk annak kifejeződése, hogy akarjuk fogadni a Lélek vezetését.

A bizonytalanság is része a növekedésnek. Soha ne szűnjünk meg keresni Isten Lelkét és életünk célját átadni Neki!

 

Legyetek bátrak az egymásért való imádságban! Erősítsétek egymást a Szentlélekben! Engedjétek, hogy az Ő ajándékai és gyümölcsei meghatározzák az életeteket, hogy ezáltal egyre többen és többen fedezhessék fel Őt!

Tanítványság és Plántálás Team

2018. szeptember 29.

Dandelion Parachute Seed

Hálaadás és dicsőítés által változik meg
mélyrehatóan az életünk

Imádság, Evangelizáció és Tanítványozás. Ezek az életünk központi tartóelemei. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ünnepeljünk, és hogy dicsőítsük Istent mindazért, ami Ő tesz, és azért, aki Ő maga!

Ez megváltoztatja az életünket, mert a szívünk, az életünk és a dolgokhoz való hozzáállásunk formálódik ezek által.

 

Vörös fonalként húzódik végig a Biblián a meghívásunk, hogy hálatelt szívvel, a külső körülményektől és életszakaszainktól függetlenül arra vagyunk hívva, hogy imádjuk Istent. Ehhez nekünk tudatos döntést kell hoznunk. Isten örül a hálás szívnek, amely arra rendeltetett, hogy imádja Őt.

 

Ha csak egyszer is csendben elgondolkodunk, sok dolog eszünkbe juthat, amiért igazán hálásak lehetünk. „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.” (Jakab 1,17)

 

December 1-jén kezdődik a Betakarítási Ciklus 4. fázisa: „Ünneplés és Dicsőítés”. Örömteli szívvel akarjuk ünnepelni Istent és Neki mindent megköszönni, amit tett, és imádni Őt páratlan egyedülállóságáért!

 

Isten nagy erővel cselekszik ma Európában. Hívd meg barátaidat és ismerőseidet, hogy ünnepeljük együtt a mi Istenünket!

Nagy várakozással tekintünk erre az időre, amiben együtt emelhetjük magasra Jézus nevét.

 

Isten gazdag áldását kívánjuk neked!

ESBS Team

hálaaás és dicsőítés által

Valóban ünnepeljünk!

Ha ajándékot kapunk, örülünk neki. Élvezzük, megnézhetjük, megszagolhatjuk, meghallgathatjuk. Az ajándék abban a pillanatban kézzelfoghatóvá, realitássá válik. Ha az ajándék, amit éppen most kaptunk, a boltban maradt volna, akkor azt nehéz lenne számunkra megérteni és valóságosan megismerni.

Ha hálásak vagyunk Istennek, akkor ezt Felé fejezzük is ki: saját szavainkkal, olyan szavakkal, amik a szívünkből jönnek. Ezek a szavak fontosak, erőteljesen, kreatívak.

 

Ünnepeljünk, és adjunk hálát mindazért, amit Isten cselekedett! Hálánkat fejezzük ki szavakkal, amiket az emberek meghallhatnak, mondatokkal, amiket elolvashatnak, és olyan ünnepekkel, amik generációkon át is az emberek emlékezetében maradnak.

 

Gyönyörű szép napot kívánunk neked!

A „Europe Shall Be Shaved” Csapata

valóban ünnepeljünk

Az igazi ünnep

Mit olvasunk erről a Bibliában?

Olyan időket élünk, amikor a virtuális valóságot talán még többre is tartjuk, mint a kézzel foghatót. Gyakran Istenhez fűződő kapcsolatunkat is így éljük meg, mikor azt kérdezzük, mi értelme van ezt, vagy azt tenni, mondani. Mi haszna van templomba járni és ott igazi kapcsolatokat kialakítani, ha abban hiszünk, hogy a virtuális kapcsolatok sokkal egyszerűbbek? Egy kattintás és a probléma „megoldva”!

Egy ószövetségi történet éppen erről mesél. Józsue könyvének 4. fejezetében látja Izrael népe, amint a Jordán kiszárad, hogy átkelhessenek az ígéret földjére. Az Úr azután megparancsolja Józsuénak, hogy gyűjtsenek 12 követ emlékeztetőül. Józsue a 12 kőből emlékművet építtet… a folyó közepén! Elképzelhető, hogy ez a hálaemlékmű rögtön virtuális és megfoghatatlan lett, amint a folyó visszatért medrébe és a hullámok elmosták.

Akkor Józsue megkérte az izraelitákat, hogy gyűjtsenek még egyszer 12 nagy követ, és ezúttal a tábor közepén emeljenek emlékművet, hogy az emberek Isten tettéről beszéljenek, és rá emlékezzenek. Nomádok voltak, minden költözéskor vitték magukkal a nehéz köveket és megemlékeztek Istenről, aki minden lépésüket segíti. Nekünk is ki kell fejeznünk köszönetünket és hálánkat. Ennek az ünneplésnek szokásunkká, életmódunkká kell válnia, hogy a hála az élet legnehezebb időszakában is jelen legyen, mint a kövek „a tábor közepén”.

Lukács 17,12-19-ben 10 leprás gyógyul meg, és valószínű, hogy mindnyájan örülnek és hálásak ezért. De csak egy jön vissza, hogy megköszönje ezt Jézusnak. „Egyikük, amikor látta, hogy meggyógyult, visszajött Jézushoz és lába elé borulva hangosan dicsérte Istent.” Jézus így szólt hozzá: „Kelj föl és menj! Hited meggyógyított téged!” Ez az ember többet nyert, mint a többiek.

Ünnepeljük az Úr tetteit valódi szavakkal és mondatokkal, amiket kimondhatunk és elolvashatunk! És legyenek olyan hálaadó ünnepeink, amik generációkon keresztül fennmaradnak!

 

Pierre Baden

„Ünneplés és Dicsőítés” Team

Most rajtad a sor

Ha kitaláltad, miért lehetsz hálás, akkor ne csak leírd azt, hanem saját szavaiddal mondd el Istennek! Köszönd meg, amit érted tett, de azt is, amit lakóhelyedért és országodért cselekedett! Előre is gondolkodhatsz, és minden jóért hálát adhatsz, amit Isten a jövőben rajtunk és más embereken keresztül tenni fog.

Tanúságtételek

Isten mindenkiben jelen van, és a te életedben is aktívan közreműködik. Ünnepeljük őt minden győzelemért!

 

Thomas története:

„A nagyböjt kezdete óta ebédre csak vizet és gyümölcslevet iszom. Így böjtölök. És ezt 40 napig fogom tenni. Pap vagyok, és látom, hogy egyre többen jönnek a templomba, amióta böjtölök. Minden vasárnap új emberek, akik meg akarják ismerni Jézust. A környékünkön más lelkészek is így tesznek és hasonlót tapasztalnak.”

Susanne története:

„Éreztem, hogy imádkoznom kell Európáért és Istentől megerősítést kaptam, hogy ne hagyjam abba. Itt nálunk Finnországban nem várhatom, hogy a különböző egyházak együtt fognak imádkozni, de mi, akik mégis ezt tesszük, hozzájárulunk Európa megmentéséhez!”

Agnes története:

„Isten meghallgatja imáinkat és látja böjtölésünket. Már látom is az első jeleket. Ma egy barátnőm újságolta, hogy hitetlen fia –„váratlanul” – Istennel képzeli el az életét. Ehhez barátnőm segítségét kérte. Alleluja! Nagyon hálás vagyok ezért a kegyelemért, együtt örülök a családdal és köszönöm Istennek, hogy ilyen gyorsan megmutatta magát!”

az igazi ünnep

Isten méltó rá, hogy ünnepeljük

Oly’ sok dolgot köszönhetünk meg Istennek! A teremtést, az örök életet, az Ő felénk való hűségét, Jézus áldozatát. Hálásak lehetünk a sokszínű életünkért, egy jó napért, mindazért, aminek örültünk, hogy Ő segítette a munkánkat… Számtalan okunk van arra, hogy Istennek köszönetet mondjunk!

 

Minél több dolgot veszünk észre, amit Isten az életünkben tesz (még akkor is, ha ezeket nem mindig azonnal ismerjük fel), annál több dolgot fogunk még meglátni, amiért hálásak lehetünk. Mindig többet és többet tanulunk arról, hogy Isten méltó arra, hogy ünnepeljük, és még a nehéz életszakaszainkban is mindig találhatunk valamit, amit megköszönhetünk Neki.

 

Ünnepeljük Istent azért, aki Ő maga!

 

Az Úr gazdag áldását kívánjuk neked!

Az „ESBS Team” tagjai

isten méltó rá, hogy

10 000 okunk van  a hálára!

Ez jó soknak hangzik: 10 000 ok, amiért Istennek hálásak lehetünk. Bizonyára kissé túlzásnak tűnik ez a szám, amit Matt Redman egyik dalának címéül választott. Azonban minél többet foglalkozunk ezzel a gondolattal, annál inkább rájövünk, hogy számtalan oka lehet Isten iránti hálánknak. Pál apostol bátorít minket, hogy Istennek minden ügyünkben hálásak legyünk és megerősít abban, hogy ez Isten akarata is (Ef 5,8 és 1Tessz 5,18). Az alábbiakban meg szeretnék említeni néhány dolgot, amiért Istennek hálával tartozunk.

Először is vannak olyan dolgok, amik közvetetten érintenek bennünket, mint például Isten nagysága és dicsősége: Ő alkotta meg az eget és a földet, a tengereket és mindazt, ami bennük van (Zsolt 146,6). Kezében tartja a világot és megőrzi azt (Zsolt 95,4), a hatalma végtelen (Ef 1,19). Ha tudunk ezekről, akkor hálát érzünk szívünkben, és dicsőíteni és imádni akarjuk Istent, azáltal, hogy minden áldásáról beszélünk. Jósága és hűsége további okok a hálaadásra (Ez 3,11). A teremtés szépségében megmutatkozik Isten jósága, hűsége pedig abban a tényben, hogy mindez több ezer éve fennáll. Isten ad esőt, és minden reggel felkelti a napot (Zsolt 147,7-9, Mt 5,45).

Továbbá vannak olyan dolgok, amik közvetlenül érintenek bennünket, mint az a tény, hogy Isten saját képmására teremtett bennünket (1Móz 1,27), és mindenkinek adományokat és képességeket adott. Mindannyian csodálatosak vagyunk (Zsolt 139,13-14), és Isten minden szál hajunkat számon tartja (Mt 10,30). Megköszönhetjük Istennek, hogy gondoskodik szükségleteinkről, ellát minket ruházattal és élelemmel (Fil 4,19, Mt 6,25-26). Minden Istentől származik és Őt dicsőíti (Róm 11,36). Azt is megköszönhetjük, hogy Isten figyel ránk és meghallgat minket (Zsolt 116,1). Áldást kapunk tőle és bővelkedő életet (Jn 10,10). Isten jósága és könyörületessége jelen van mindennapjainkban (Zsolt 23,6), megőriz minket és segít nekünk. Ezekért a dolgokért is hálásnak kell lennünk.

Végül vannak még ennél is fontosabb dolgok, amikért hálásak lehetünk: Isten megmentett minket a haláltól és felajánlja nekünk az örök életet. Isten szólt és megteremtette a világot (1Móz 1,3.6), és mégis szenvednie kellett a kereszten, hogy legyőzze a halált és megszabadítson minket a bűntől (Mt 27,33.52). Jézus mindent elveszített, mi pedig mindent elnyertünk.  Áldozata révén kiengesztelődtünk az Atyával, Jézuson keresztül vezet hozzá út (Jn 14,6), és elnyerhetjük az örök életet (2Tim 1,10).

Imádkozzunk azért, hogy szívünk elteljen hálával és mások felé élő tanúk legyünk Isten jóságáról.

Arnaud Bersier

„Ünneplés és Dicsőítés” Team

Most rajtad a sor

Mit köszönhetsz ma Istennek és mi okod van az ünneplésre? Írd fel és adj hálát saját szavaiddal! Sikerülni fog! Köszönetet mondhatsz vezetés vagy séta közben, otthon, mindig és mindenhol. Isten örül, ha beszélgetsz vele.

Tanúságtétel

Az élettörténetek bátorítanak minket és lehetővé teszik, hogy további áttörések és csodák történjenek. Bátran és félelem nélkül szeretnénk azt tenni, amire Isten meghívott minket.

Julia története:

„Ebben az évben családom és a magam számára életünk legnagyobb kihívására került sor… Idegen országba költöztünk! 2015-ben kezdődött minden, amikor Isten értésünkre adta, hogy valami újat tervez velünk, és ezért addigi életünket hátra kell hagynunk… aktuális lett Márk 8,35 sora: „Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, de aki érettem és az evangéliumért elveszíti életét, megmenti azt.” Így is történt. Elhagytuk hazánkat, Brazíliát, szép házunkat, munkahelyünket, barátokat, testvéreket, akik addigi életünkben velünk voltak. Isten valami egészen új dologra hívott.

Ez a radikális változás először nagyon nehéz volt számunkra… Másrészt viszont csodálatos volt átélni, hogy Isten hogyan mutat nekünk egészen új dolgokat, amiket korábban nem ismertünk!! Meggyőződésünk, hogy az engedelmesség elvezet minket a nekünk legmegfelelőbb helyre. 2018 februárjában Portugáliába költöztünk. Tanúságot teszünk Isten jóságáról és hihetetlen kegyelméről, ami minket ide elvezetett és hisszük, hogy mindvégig velünk marad.”

tízezer okuk van a hálára
ünepeljünk és dicsőítsünk

A hálás szívből száll fel a dicsőítés

Felismertük, hogy hálásnak lenni azt jelenti: nem a külső körülményekre figyelünk. Az Úr áldása teremti meg bennünk a hálatelt szívet. János így fogalmazza meg ezt: Azért szeretjük (az Istent), mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19)

 

Ezt a felismerést különböző módokon valósíthatjuk meg a mindennapjainkban. A dicséret és az ünneplés a mi hálával telt szívünkből fakad!

 

Vágysz arra, hogy Istent még bensőségesebben ismerd meg, és hogy egyre közelebb kerülj Hozzá?

Kívánjuk, hogy fedezd fel az Ő kegyelmének és szeretetének nagyságát!

Az Úr áldjon meg téged!

 

Az „ESBS Team” tagjai

Smiling Family

Ünnepeljünk és dicsőítsünk!

El tudod képzelni, milyen lenne, ha egész Európában mindenki, fiatalok és idősek, elkezdenék dicsőíteni Istent, imádnák az Urat, a Királyt az otthonaikban, a családjaikban, az utcákon és a gyülekezetekben…?

 

Arra kaptunk meghívást, hogy dicsőítésünkkel ünnepeljük Őt. A forma és a mód, ahogyan ezt tesszük, nagyon különböző lehet, de ez Krisztus Testének a szépsége! Egy dolog biztos: Mindannyian azért teremttettünk meg, hogy Istent megdicsőítsük az életünkkel!

 

Azt kívánjuk neked, hogy amit megtapasztalsz, az bátorítson téged, hogy ki tudj tartani az imádságos életmódban. Isten örül, ha imádod Őt! Ne felejts el minden nap legalább egy dologért köszönetet mondani Neki!

Övé mindenben a dicsőség és a tisztelet!

 

Paulina Zoetebier

az „ESBS Team”-ből

a hálás szívből száll fel

Valami igen drága és értékes jön létre

Végére értünk a 40 napos imának és böjtnek, amiben az ünneplésre és a dicsőítésre összpontosítottunk… vagy mégsincs vége?

Azt kívánjuk, hogy vidd tovább az életedben a dicsőítő életformát! Mindannyian különbözőképpen fejezzük ki Istennek az imádatunkat, másfajta nyelvezettel, különböző stílusban, de ami igazán számít, az az, hogy milyen szívvel fordulunk Istenhez. Valami igen drága és értékes dolog jön létre, ha készek vagyunk félretenni a köztünk lévő különbözőségeket, és Jézust állítjuk a középpontba!

 

Ha minden nap leírtál legalább egy dolgot, amiért hálás vagy Istennek, akkor most nézz rá erre a listára… mit látsz? Pontosan! Láthatod, hogy Isten mennyi jó dolgot cselekedett az életedben!! És Ő hűséges lesz 2019-ben is.

 

Szeretnénk továbbra is mindenért hálát és köszönetet adni Istennek mindazért, amit ebben az új évben tenni fog, és örömmel tölt el minket, hogy a következő 40 napban majd újra az imádságot és a megvallást helyezhetjük a középpontba (március 1. és április 9. között). Akkor majd azokért fogunk újra imádkozni, akik a környezetünkben élnek, de még nem ismerik Jézust!

 

Engedd, hogy a dicsőítésed felhangozzék, mert Isten méltó rá!

Az Úr gazdag áldását kérem rád!

 

Paulina Zoetebier

Az ESBS „Ünneplés és Dicsőítés” Team tagja

valami igen drága és értékes
bottom of page